Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
13 user(s) are online (11 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 13

more...

Members Baru
AbbeyEva75 2014/9/30
rmuhammad 2014/9/29
TMcKeel 2014/9/29
noorafiqah 2014/9/29
mamamieqa 2014/9/26
JArchie 2014/9/25
mommylina 2014/9/25
PValenzue 2014/9/20
LRyan 2014/9/20
RMather 2014/9/19


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 »


baby 4bulan lebih batuk
#1
Kenalan Baru
Info
hai momy...

baby sy batuk..bagi ubat pon tk baik..ada cadangan lain tk nk mngatasi mslh sy nie..sian tgk dia batuk

Posted on: 2010/2/8 13:36
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby 4bulan lebih batuk
#2
Kenalan Baru
Info
hai mamact

bb saya 8 bulan pun ada batuk2 juga... kuat juga batuk terutama masa tido, kesian saya tengok sampai pegi 2 klinik.. klinik pertama tu ubatnya macam takde kesan.. tu yg buat saya pegi klinik kedua dan nampaknye ubat yg baru ni bebeza dan bb kurang batuk lepas tu.. mungkin juga mamact bole cube pegi dapatkan rawatan di klinik lain, mana tau berhasil

selain tu, saya guna juga petua orang tua2 cuba bagi bb minum madu asli.. tapi saya buat dengan campur dengan air masak, agak2 tak terlalu pekat utk bb minum.. yg ni saya bagi sekali sehari

Posted on: 2010/2/8 22:13
_________________
Kegemaranku
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby 4bulan lebih batuk
#3
Moderator
Info
baby kecil batuk
silalah dapatkan bantuan pakar....

Posted on: 2010/2/8 22:34
_________________
MySweetstory-BF&Me
Malaysian BreastFeeding Peer Counselor, MBfPC
Kalau sudi berkawan say hi to me:crafidah at gmail dot com.
tak sombong punya!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby 4bulan lebih batuk
#4
Rakan Setia
Info
bawalah jumpa doc...

Posted on: 2010/2/9 1:03
_________________
Original ImageOriginal Image

[url=http://lilypie.com]Original Image[img]http://lbff.lilypie.com/IlBPp8.pn...
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby 4bulan lebih batuk
#5
Rakan Setia
Info
My son waktu umur 6 bulan pernah kena batuk teruk sampai bila tidur jadi berbunyi and tidur tak lena.Minum susu muntah balik ngan kahak..Ubat dah 2 set habis pun tak baik juga...Lastē Dr suruh buat Nebuliser 3 hari berturutē dan sedup kahak 1kali kat hospital baru la okay pas tu...nampak ada perubahan yang memberangsangkan..Tapi sian tengok baby waktu buat nebuliser and suction kahak dia menangisē...

Khalifah,Isteri,Anak,Ummi

Posted on: 2010/2/9 1:31
_________________
Original ImageOriginal Image
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby 4bulan lebih batuk
#6
Kenalan Baru
Info
Quote:

diana81 wrote:
selain tu, saya guna juga petua orang tua2 cuba bagi bb minum madu asli..


Salam ibu diana81,

Dari apa yg saya penah baca, bahaya utk kasi baby bawah umur setahun minum madu.

Found this at Babycenter.com:

"Honey can harbor spores of Clostridium botulinum, which causes botulism. An adult's intestinal tract can prevent the growth of these spores, but in a baby the spores can grow and produce life-threatening toxins."

Posted on: 2010/2/9 14:38
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby 4bulan lebih batuk
#7
Kenalan Baru
Info
Quote:

angkasa wrote:
"Honey can harbor spores of Clostridium botulinum, which causes botulism. An adult's intestinal tract can prevent the growth of these spores, but in a baby the spores can grow and produce life-threatening toxins."


seb baik x kasi bb minum madu lg..
my bb pon batuk2 gak skang..

Posted on: 2010/2/9 16:38
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby 4bulan lebih batuk
#8
Rakan Arif
Info
kesian kan kalo bb mula batuk2 lebih2 lg kalo dia berkahak..

apa yg saya amalkan selain bwk bb g jupe paed
sy jugak mengamalkan
bancuh kapur makan & air limau nipis

sapu kat dada baby..
sifatnya yg panas
buat baby lega jugak..
tp kesannya lambatlah...

Posted on: 2010/2/9 16:48
_________________
Original ImageOriginal Image
[url=http://lilypie.com]Original ImageOriginal Image...
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby 4bulan lebih batuk
#9
Rakan Rujuk
Info
Quote:
baby sy batuk..bagi ubat pon tk baik..ada cadangan lain tk nk mngatasi mslh sy nie..sian tgk dia batuk


jumpa doktor pakar kanak kanak. di hospital yer. bukan di klinik biasa.

Posted on: 2010/2/9 17:04
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: baby 4bulan lebih batuk
#10
Kenalan Baru
Info
batuk berkahak ke x?

Batuk

a. Batuk keluar kahak: Proses membuang toksin di bahagian kerongkong.

b. Batuk tanpa kahak: Paru-paru mengandungi toksin yang berlebihan.

Biasanyakahak pekat keluar setepas beberapa hari memakan RG.

c. Batuk dan berasa gatal di kerongkong: Proses membuang toksin di bahagian kerongkong dan paru-paru, biasanya berlaku pada orang yang banyak merokok atau terdedah kepada udara yang tercemar.


KERONGKONG

Kerongkong kering : Proses membuang toksin sedang berlaku di seluruh badan. Ini adalah tanda bahawa badan kita memerlukan banyak air untuk membuang toksin.

Sakit kerongkong: Seperti di atas. Paras keracunan lebih serius.


BIBIR. Berkaitan dengan fungsi sistem penghadaman.

Bibir pucat

a. Sistem penghadaman yang lemah.

b. Perut mengandungi angin.

c. Kurang darah yang disebabkan oleh sistem penghadaman yang kurang sempurna dan mengakibatkan kekurangan zat besi. Sepatutnya diperkuatkan fungsi penghadaman dahulu dengan RG sebelum memakan zat besi.

Bibir kering dan pecah. Perut mengandungi banyak bahan toksin.

Posted on: 2010/2/9 17:08
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image