Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
32 user(s) are online (21 user(s) are browsing Forum)

Members: 1
Guests: 31

tikarasha, more...

Members Baru
tikarasha 2014/4/16
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14
DAckman 2014/4/13
CParamor 2014/4/13
AWalker 2014/4/12
T7731 2014/4/11


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 »


Berapa oz yang diperlukan oleh baby???
#1
Kenalan Baru
Info
salam semua...
saya baru 2 bulan lebih menimang cahaya mata pertama...
saya jugak memang menyimpan azam untuk menyusukan baby saya selama 2 tahun...
masa saya bekerja, saya akan tinggalkan baby saya dengan pengasuh...
tak lama lagi baby saya nak masuk 3 bulan...jadi berapa banyak aun yang saya perlu tinggalkan untuk satu botol...setakat ni saya hanya tinggalkan 2 aun untuk satu botol...macam mana kita nak tau pertambahan aun susu yang diperlukan oleh anak kita sekali minum?
terima kasih

Posted on: 2009/10/2 10:53
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Berapa oz yang diperlukan oleh baby???
#2
Kenalan Baru
Info
mungkin ikut baby. anak saya 3 bulan, dah minum 3 oz. kadang2 pengasuh akan bagi tau kita brp byk anak kita minum. saya sajes awak tinggalkan 1-2 botol extra, just in case 2 oz x ckp.

Posted on: 2009/10/2 10:56
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Berapa oz yang diperlukan oleh baby???
#3
Rakan Istimewa
Info

Posted on: 2009/10/2 11:07
_________________
Kesihatan Kecantikan Komuniti
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Berapa oz yang diperlukan oleh baby???
#4
Kenalan Baru
Info
terima kasih buat mamiZiyad and mamaAna...
ermmm...baru lega...
takut jugak baby x cukup minum...selalu saya tinggalkan 4 botol...
tapi baby minum plg banyak pun 3 botol je...
nampaknya masuk 3 bulan ni kena tambah lagi sikit la...
saya bersyukur sangat dapat kenal dengan susuibu.com ni...dapat gak kekuatan..sbb baru je rasa nak giveup bila tau kawan dah mengalah untuk BF ni...
kat sek pun ramai cikgu2 yang x bagi semangat pun...siap kata tak lama lagi susu habis la tu...
asalkan suami bagi semangat, dengan semangat dari geng susuibu.com ni rasa dah bersemangat balik...thanks semua!!!

Posted on: 2009/10/4 7:21
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Berapa oz yang diperlukan oleh baby???
#5
Kenalan Baru
Info
minggu dpn dah mula keje...susah hati coz ank x brp nak susu yg dipam ke botol... ada tips x utk dia nk minum dgn botol

Posted on: 2009/10/4 20:35
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Berapa oz yang diperlukan oleh baby???
#6
Rakan Istimewa
Info

Posted on: 2009/10/5 8:11
_________________
Kesihatan Kecantikan Komuniti
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Berapa oz yang diperlukan oleh baby???
#7
Rakan Karib
Info
nak selit gak..anto anak kt nuseri dr 8 pg - 5 ptg. mula2 time 2 bln bekal 3oz x 4 btl...tp tk abis. until now dh 4 bln umo nyer masih minum 3oz x 3btl je kt nuseri. pernah bekalkn 4oz each botol tp dia ttp minum 3oz je. so, skrg top up sikit je jdikan 3.5oz x 3btl sehari. tp smp umah kena terus direct ngn dia..klu tak mengamuk ler...

berat dia tiap2 bln mmg naik...maybe byk minum mlm ek? smlm pi timbang 4bln dah 6.1kg...berat sgt tk??? huhuhu...

Posted on: 2009/10/7 15:31
_________________
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Berapa oz yang diperlukan oleh baby???
#8
Rakan Setia
Info
Quote:
smlm pi timbang 4bln dah 6.1kg...berat sgt tk??? huhuhu...


Ok la tu...anak saya yang 1stdulu masa 4 bulan 8.1kg

anak 2nd masa 3 bulan dah cecah 9kg. Diorg takkan obes sebab kita bagi susubadan , maka jangan la risau.

Kalau selalu turun then baru kita risau...hehehehe.

Posted on: 2009/10/7 15:37
_________________
Catatan perjalanan penyusuanku
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Berapa oz yang diperlukan oleh baby???
#9
Kenalan Baru
Info
nak selit jugak saya tinggal bb kat adik dari pukul 7-3...bb 5bulan.bb minum 2.5 oz x 4..tp berat 5.5kg ja stakat ni.

Posted on: 2009/10/7 17:29
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Berapa oz yang diperlukan oleh baby???
#10
Kenalan Baru
Info
Em..bb sy pulak da nk masuk 6bln...wpun kerja jm6.45-1.55, bb perlu 3.5x3 botol...itupun 12tghr sy kena balik utk myusukn bb sbb stok susu da abis (takut ebm dlm peti abis...hehe)...sbenarny 4oz pun bb bole habiskn tapi sy xmampu la nk sediakn setiap botol 4oz...biasa 3-3.5oz je....tp da sminggu bg bb mkn air bubur (berat 5 bulan, 5.1kg jk) nurse yg suruh...xpe x lama lg cuti sek bole kumpul blk ebm...

Posted on: 2009/10/8 7:20
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image