Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
37 user(s) are online (24 user(s) are browsing Forum)

Members: 1
Guests: 36

konnor3839, more...

Members Baru
konnor3839 2014/4/24
YWakehurs 2014/4/23
regina8539 2014/4/23
toojae3Loh 2014/4/23
IFurnell 2014/4/22
yazmin1725 2014/4/22
farayassir 2014/4/22
MHenderso 2014/4/20
HAngela 2014/4/20
mlyuki 2014/4/18


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 3 »


Petua hilangkan rekahan di paha dan hitam bwh ketiak n celah paha
#1
Kenalan Baru
Info
salam mommies sume..huhu..nk mintak tlg ni..mmg malu nk tnye tp hopefully ada yg ble share petua2 nk hilangkan rekahan kt paha n itam2 bwh ketiak n celah paha...sejak peknen ni buruk la jd mcm tu..harapnye nti lps bsalin ble ilangkan kesan ni..ada x mommies yg alami masalah sama??please share nk pakai apa nk ilangkan masalah ni ek??

Posted on: 2009/5/17 12:57
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua hilangkan rekahan di paha dan hitam bwh ketiak n celah paha
#2
Rakan Karib
Info
salam ummi,

i tak tau byk psl petua.tapi i guna bio-oil. mmg i terlambat pakai sbb suppose pakai once perut dah start nk membesar ms preg. tapi i start pakai masa dlm pantang, e2 pn sbb rasa segan sgt kt hubby, perut , paha merekah2 n dark tone.. tapi alhamdulillah, dalam tempoh sebulan pertama, rekahan ada nampak kurang sket.. now, i dah pakai 3bln, rekahan makin kurang, and dark tone pun dah fading..i think i'Allah..jika teruskan lagi, maybe dapat best result..apa2 pun rajin berusaha and berdoa ye

Posted on: 2009/5/17 13:21
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua hilangkan rekahan di paha dan hitam bwh ketiak n celah paha
#3
Kenalan Baru
Info
ummi pn ada dgr jgk pasal bio-oil ni...nk kne beli jgk la..mmg buruk je tgk dh merekah sana sini..nasib baik kt perut ummi xde la pecah2..cuma tang punggung n paha je..tp kulit mmg x cun...itam sana..itam sini..tenkiu ye mama_kai..

Posted on: 2009/5/17 13:39
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua hilangkan rekahan di paha dan hitam bwh ketiak n celah paha
#4
Rakan Karib
Info
no big deal..kita sesama kongsi knowledge n experience rite..selamat mencuba

Posted on: 2009/5/17 14:32
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua hilangkan rekahan di paha dan hitam bwh ketiak n celah paha
#5
Rakan Istimewa
Info
cara senang & best nak hilangkan hitam2 due to kulit yg telah mengecut selepas preggy.

mandi dgn air panas. then directly after mandi tu tanpa lap badan, lumur badan dgn any body lotion. then dgn tuala kering, lap badan. wipe off all lotion. anda akan dapati ada cam cel2 mati akan tanggal. then shower again just to rinse. then lap badan cam biasa. sapu lotion kalau kulit rasa kering. try amalkan seminggu 2-3 kali. after a while ur skin akan naik radiant semula.


Posted on: 2009/5/17 15:44
_________________
Disclaimer: I am not a medical doctor. All of the posting on this website & my blog were written by me for educational purposes, but are not meant to diagnose or treat any medical disorders.
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua hilangkan rekahan di paha dan hitam bwh ketiak n celah paha
#6
Kenalan Baru
Info
kiranya mcm mandi lulur la ye....cuma instead pakai lulur..sapu lotion ye mama-miya...ble cuba ni..tenkiu..

Posted on: 2009/5/17 15:50
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua hilangkan rekahan di paha dan hitam bwh ketiak n celah paha
#7
Rakan Karib
Info
ummi-1..

ku dulu pregnant pun begitu...ketiak ngan paha..xpe lg org xnmpak...ku ada hitam2 di leher...makin besar perut, makin hitam leher ku..mcm mandi xcuci (husband ku kata)

ku sapu guna cocoa butter jer..tp ku rasa itu disebabkan hormon change..rite after deliver..smua kaler kulit back to normal..alhamdullillah..


Posted on: 2009/5/18 7:41
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua hilangkan rekahan di paha dan hitam bwh ketiak n celah paha
#8
Rakan Karib
Info
Ummi-1,

Kes sy lak, tak pakai apa pun....tp ilang sendiri yg hitam2 tu...kat leher...ketiak....paha...mmg lepas deliver sume tu ilang ms dlm berpantang tu la...

yg merekah tu, kwn2 pny exp guna bio oil, tp sy sdr tak cuba lagi, dok nk bli tak bli pun lagi...

Posted on: 2009/5/18 8:19
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua hilangkan rekahan di paha dan hitam bwh ketiak n celah paha
#9
Kenalan Baru
Info
huhu..tu la kan ibunisa...husband ummi pn ada ckp jgk nape la kulit mcm berdaki je..kte nk sental kuat2 pn xleh sbb kt perut..mmg x lawa la..lega rasa dgr ibunisa n umiazra ckp nti dia ilang...

Posted on: 2009/5/18 8:57
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Petua hilangkan rekahan di paha dan hitam bwh ketiak n celah paha
#10
Rakan Setia
Info
time pregnant, most women akan menghadapi hyperpigmentation disbb kn perubahan hormon.. hitam2 di tengkok, leher, celah paha, ketiak, muka d sbg nya tu akan beransur pudar selepas melahir kn dan akhirnya hilang.. klu perasan, tanda garis dr pusat ke arah bwh pn akan jd lebih gelap bila pregnant.. normal.. jgn risau..

masa sy dlm pantang dulu, hari2 mandi air rebusan herba yg mak sy buatkn n sental ngan scrub mustika ratu.. alhamdulillah hitam2 tu hilang cepat..

Posted on: 2009/5/18 9:40
_________________
thankful n grateful for the wonderful bf-ing journey.. alhamdulillah.. sad to end it but happy n satisfied at the same time..

Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image