Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
22 user(s) are online (15 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 22

more...

Members Baru
cksabihah 2014/10/1
vayden 2014/10/1
MVanwagen 2014/10/1
AbbeyEva75 2014/9/30
rmuhammad 2014/9/29
TMcKeel 2014/9/29
noorafiqah 2014/9/29
mamamieqa 2014/9/26
JArchie 2014/9/25
mommylina 2014/9/25


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 3 4 »


BERAPA LAMA BOLEH PAKAI BOTOL SUSU MOMLITTLEONE?????
#1
Kenalan Baru
Info
Baru je tukar bekas storage susu dgn MLO tapi saya kurang pasti la berapa lama boleh gunanyer....
lepas tu mcmane nak sterilekan.... mmg ada baca kat kotak dia tu...dia tulis elakkan dgn hot water, so kalau goncang..bukannye dgn air panas... ehm...konfius daaaa

Posted on: 2009/2/28 2:34
_________________
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: BERAPA LAMA BOLEH PAKAI BOTOL SUSU MOMLITTLEONE?????
#2
Kenalan Baru
Info
aqmal,

here the answer for ur question. harap dpt membantu.
(Jawapan ini saya dpt dr MLO sendiri iaitu puan rita)

Q: Berapa Lama Boleh Pakai Botol Susu Momlittleone?
Saya Kurang Pasti La Berapa Lama Boleh Gunanyer....

A : kegunaan bergantung pada "wear and tear" maknanya how mothers use and wash them. Oleh kerana botol kami tiada bahan BPA yang bertoksik, there is no predetermined time. Sebagai panduan, jika markings pada botol mulai pudar atau hilang then its time to change


Q: Lepas Tu Mcmane Nak Sterilekan.... Mmg Ada Baca Kat Kotak Dia Tu...Dia Tulis Elakkan Dgn Hot Water, So Kalau Goncang..Bukannye Dgn Air Panas... Ehm...Konfius Daaaa

A: boleh sterile dengan air panas, steriliser atau tablet. tapi kami syorkan rendam ngan air panas sahaja kerana ini cara traditional. para ibu harus elakkan dari merebus atas api kerana botol akan cair

Posted on: 2009/2/28 14:55
_________________
Jemput masuk ke dalam Diari Hatiku
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: BERAPA LAMA BOLEH PAKAI BOTOL SUSU MOMLITTLEONE?????
#3
Rakan Istimewa
Info
Quote:
Sebagai panduan, jika markings pada botol mulai pudar atau hilang then its time to change


alamak!! botol MLO saya kebanyakan markingsnyer dah hampir hilang..

Posted on: 2009/2/28 17:52
_________________
Original Image
.D.H.E.A.S.Y.A.
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: BERAPA LAMA BOLEH PAKAI BOTOL SUSU MOMLITTLEONE?????
#4
Rakan Arif
Info
saya lak mmg pakai semua botol MLO... dekat 100 bottles... memang dah ada yang pudar dah.. kalau yang pakai berulang kali... mmmm.. senang guna botol MLO ni utk simpan stok...

Posted on: 2009/2/28 20:04
_________________
SALAM UKHWAH 165 TO ALL MOMMIES... LOVE FROM US Liana,Rashdan,Elly,Danny&Adlan
http://lovemummydaddy-rashliana.blogspot.com
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: BERAPA LAMA BOLEH PAKAI BOTOL SUSU MOMLITTLEONE?????
#5
Kenalan Baru
Info
tp kan marking kt botol tu cpt tgal la..awal2 ms bli pun dah tggal skit...so brapa lm bleh guna?

Posted on: 2009/3/1 13:39
_________________
ibu zaffran rizqi
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: BERAPA LAMA BOLEH PAKAI BOTOL SUSU MOMLITTLEONE?????
#6
Rakan Arif
Info
Quote:

ladyqay wrote:
tp kan marking kt botol tu cpt tgal la..awal2 ms bli pun dah tggal skit...so brapa lm bleh guna?


betul betul betul

marking dia memang senang tanggal even if tak sampai sebulan pakai pon.

Posted on: 2009/3/1 14:16
_________________
sharing is caring @superkids
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: BERAPA LAMA BOLEH PAKAI BOTOL SUSU MOMLITTLEONE?????
#7
Rakan Rujuk
Info
sy pun nak cerita..
betul3X

botol2 MLO anak2 sy sume dah takde measurement markings tu..nasib EBM kan...so tak yah risau pasal salah sukatan..hehehe

tp mmg betul markings nye cepat betul hilang..

Posted on: 2009/3/1 15:52
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: BERAPA LAMA BOLEH PAKAI BOTOL SUSU MOMLITTLEONE?????
#8
Rakan Arif
Info
marking hilang tak per... yang penting botol tu selamat utk EBM dalam jangkamasa yang lama... saya ni semuanya simpan freezer guna botol MLO start anak lepas 40 hari lagi... tu yang banyak dalam stok tu... senang bb sitter nak bagi terus pada bb... hanya panaskan guna botol yang sama hanya letak puting jer kat tudung botol... lagipun bila simpan dalam freezer tu... kemas jer... bila tension... saya akan ke freezer dan belek2 EBM saya... release my tension... betul... atau saya surf SI atau berforum dgn teman2 SI atau ke Kedai Susuibu.com di Bangi atau ke Mom's Little Ones di Seri Kembangan... itulah cara saya nak release tension....

Posted on: 2009/3/1 16:20
_________________
SALAM UKHWAH 165 TO ALL MOMMIES... LOVE FROM US Liana,Rashdan,Elly,Danny&Adlan
http://lovemummydaddy-rashliana.blogspot.com
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: BERAPA LAMA BOLEH PAKAI BOTOL SUSU MOMLITTLEONE?????
#9
Rakan Karib
Info
saya pun guna botol MLO, affordable, reliable, easy to use! mcm motto plak. thanks to kak Rita yg produce botol ni utk ibu2 di Malaysia. seingat saya, botol ni xleh guna bila dh ada nampak kesan wear and tear. setakat ni ok lg.

to rashliana...mmg belek ebm blh release tension, masuk forum SI, gi kedai SI kat bangi pun dh cukup teruja sampai ari ni suami x paham nape

Posted on: 2009/3/1 22:30
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: BERAPA LAMA BOLEH PAKAI BOTOL SUSU MOMLITTLEONE?????
#10
Kenalan Baru
Info
sy dah pakai 2bulan heavy duty botol MLO ni, still markings masih ok lagi...

rasanya nak sterile ok je.. i sometimes bilas ngan air panas je sebab letak EBM je.

Posted on: 2009/3/3 3:14
_________________
AMMAR'S TREEHOUSE!

NOW UMMI!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 4 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image