Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
32 user(s) are online (27 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 32

more...

Members Baru
Snowball99 2014/4/16
S9069 2014/4/15
JOgle 2014/4/14
CLipscomb 2014/4/14
ummiteeya 2014/4/14
DAckman 2014/4/13
CParamor 2014/4/13
AWalker 2014/4/12
T7731 2014/4/11
zierah 2014/4/11


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 3 4 ... 8 »


Angin Pasang
#1
Rakan Setia
Info
hi mommies,

sori ye kalau da ada topik ni... da search tapi tak jumpa pun....

semlm zahin kena angin pasang + kembong serentak... panik i dibuatnya... nasib baik opah i ada... so dia yg uruskan.. dia tuam.. anak i da melalak2 sampai kuar air mata....

so any mommies yg penah ada pengalaman anak kena angin pasang?? penyakit ni kena kat anak lelaki je...

masa zahin kena smlm... telur dia bengkak sblh.... tapi arini da tak bengkak da.... tapi i still risau takut jadi lagi.... n 1 more thing... ari2 my son bengkak?? (betul ke ni... bukan la bengkak.. dia mcm menggelembung kat ari2... mcm byk angin...) opah i kata takut urat ari2 dia da masuk angin.... nak buat camne ek???

i takut le angin pasang ni berulang... jiran i... anak dia sampai kena operate sbb angin pasang.....

any advice????

makasih.....

Posted on: 2008/11/18 21:47
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Angin Pasang
#2
Rakan Karib
Info
pernah dgr gak pasal angin pasang ni. bkn bby boy je ada, bby girl pun.
yang biasa dengar2 tu mmg kena operate, tapi ada jugak yg berubat kampung.
mayb u pakaikan dia stokin mlm2 n masa nyusu tu jgn sampai air susu yg brest sebelah lg tu terkena kt dia punya tuut. kata org2 lama la

sorry tak byk membantu sekadar pendapat je

cuba tgk2 kat sini

Posted on: 2008/11/18 22:08
_________________
[img]Original ImageOriginal Image[/img]
::bitter SWEET story MORY:: ::PUTRA::
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Angin Pasang
#3
Rakan Setia
Info
mamaputra,

so far i tak penah tanggalkan stokin anak i lagi... n i tak penah lagi bf dia dlm keadaan dia bogel....

tapi tu la.... nak cuba elak jadi lagi....

neway... thanks ya...

Posted on: 2008/11/18 22:28
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Angin Pasang
#4
Rakan Setia
Info
salam jajaplug,


baik jumpa doktor....

Posted on: 2008/11/19 7:54
_________________
http://saahirsi.blogspot.com/
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Angin Pasang
#5
Rakan Karib
Info
Salam...
jajaplug...
dulu masa dlm pantang my baby girl salalu menangis nak pulak kalo baringkan telentang. Perot mmg keras sokmo..
Satu hari tu sy tu sy mms gambar bb kat sorg ustaz yg mengubat cara kampung. then dia reply, ckp my bb ada angin pasang nih. dia suh check sama ada pusat tlekuar tak. mmg pusat dia agak terkeluar sket. lagi satu perot dia slalu ada bunyi angin..... kruk krokkk gitu

Abis pantang, sy ke rawang nak berubat ngan ustaz tu... after that mmg elok smpai skrg. dia pun dah x meragam mcm dulu. skrg ni pusat pun dah masuk ke dalam..hihi~ Ubun2 kepala pun dah keras.... perut pun x bunyi dah.

Hope that helps... =)

Posted on: 2008/11/19 8:19
_________________
Original Image,Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Angin Pasang
#6
Kenalan Baru
Info
salam mommies..
angin pasang ni bahaya,even org tua pun kena. doc panggil hernia. ms amsyar baby, tok sedara ajar saya nak elak angin pasang.lps mandik' baby, tuam perut, belakang n kwsn ari2 dia ngan daun sirih.daun sirih tuam guna iron pun boleh,jd suam2 skit.utk panaskan kwsn perut n hilangk'angin.ltk mnyk panas (yuyi pun boleh) kat tpk kaki. kita usahala yg mana boleh. tp ada anak sedara kwn kena angin pasng ms kecik, bila drjh 6 kena operate kat HKL.
cubala mana2 petua...


Posted on: 2008/11/19 11:03
_________________
Original Image

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Angin Pasang
#7
Rakan Istimewa
Info
wow..ni 1st time i dgr term angin pasang...tak tau pun hernia is angin pasang...

Posted on: 2008/11/19 11:05
_________________
Disclaimer: I am not a medical doctor. All of the posting on this website & my blog were written by me for educational purposes, but are not meant to diagnose or treat any medical disorders.
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Angin Pasang
#8
Rakan Karib
Info
Quote:

ummiamsyar wrote:
salam mommies..
angin pasang ni bahaya,even org tua pun kena. doc panggil hernia. ms amsyar baby, tok sedara ajar saya nak elak angin pasang.lps mandik' baby, tuam perut, belakang n kwsn ari2 dia ngan daun sirih.daun sirih tuam guna iron pun boleh,jd suam2 skit.utk panaskan kwsn perut n hilangk'angin.ltk mnyk panas (yuyi pun boleh) kat tpk kaki. kita usahala yg mana boleh. tp ada anak sedara kwn kena angin pasng ms kecik, bila drjh 6 kena operate kat HKL.
cubala mana2 petua...



setuju dengan pendapat ummiamsyar. Anak saya sampai umur 6bulan masih tuam lagi. Nak elekkan kembung perut & angin pasang. Cara saya..bunjut halba dengan kain. Masa nak tuam panaskan kat iron pastu tekap kat perut, 'anu' dia n kat tapak kaki

Posted on: 2008/11/19 13:55
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Angin Pasang
#9
Rakan Karib
Info
agreed!! angin pasang ni terjadi kt anak lelaki (x tau plak anak pompuan pon kena gakk)...

masa anak 1st, MIL tekankn sgt pasal angin pasang ni (sbb asben kna angin pasang masa kecik), after mandi, bb kna tuam (i nye bunjut isi beras ) pastu tekap kt iron panas, then press to his anu, bontot, pusat, tapak kaki, dada, etc....atau pon pkai daun sirih or daun cengkudu(yeker cengkudu, lupa laaaaa)

bila anak dh besar, MIL marah kalo anak lama2 berendam dlm bath tub......

Posted on: 2008/11/19 15:21
_________________
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Angin Pasang
#10
Rakan Istimewa
Info

I AGREED ngan hazzrida n all mommies
akma rasa pun angin pasang ne anak lelaki je tak tau lak anak pompuan pun leh kena
amboi mama miya angin pasang tak tau harnia tau lak (saje nak melawak jgn marah ye)

Posted on: 2008/11/19 15:31
_________________
Original Image
Original Image
Original Image
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 3 4 ... 8 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image