Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Siapa di Sini
18 user(s) are online (14 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 18

more...

Members Baru
PValenzue 2014/9/20
LRyan 2014/9/20
RMather 2014/9/19
DMartinso 2014/9/19
FMull 2014/9/19
Natalia34 2014/9/19
mamahadi11 2014/9/18
HLucas 2014/9/18
LChavers 2014/9/17
labiqaqaqa 2014/9/17


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 »


pertanyaan, TABUNG HAJI. URGENT!!
#1
Rakan Istimewa
Info
Assalamu'alaikum,\
Sorry x relevant. tapi sebab forum ni sgt aktif, nak tumpang lah lalu kejap..

Nak tanya, boleh ke kita transfer duit dari Tabung Haji terus ke CIMB tanpa perlu kita keluarkan cash di Tabung Haji dan kemudian bawa cash pegi ke CIMB untuk dibank-in kan?

Terima kasih. and sekali lagi sorry..........

Posted on: 2007/6/19 11:18
_________________
ratuhati
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: pertanyaan, TABUNG HAJI. URGENT!!
#2
Rakan Rujuk
Info
fikir,
so far yang saya tahu, tak boleh. Tabung Haji tak canggih sgt lagi...tapinya tak taulah sekarnag ni dah boleh pulak..

the best thing, call aje tabung haji tanya..

Posted on: 2007/6/19 11:27
_________________
casa arina

Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: pertanyaan, TABUNG HAJI. URGENT!!
#3
Rakan Rujuk
Info
Rasanya x boleh. Tp kalau big amount, mungkin boleh la kot.

Posted on: 2007/6/19 11:31
_________________
Original Image

Original Image

MY DEAR SUNSHINE
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: pertanyaan, TABUNG HAJI. URGENT!!
#4
Rakan Rujuk
Info
Nak masukkan duit ke TH melalui online banking dah boleh dah skrg ni. Contohnya pindah duit dr bank islam ke TH. Tp utk keluarkan duit, rasanya mmg TH x kan provide services yg memudahkan pengeluaran duit. Takut nanti, kalau dah senang sgt nak keluarkan duit.....x cukup2 la duit nak g haji hehehe

Posted on: 2007/6/19 11:38
_________________
Original Image

Original Image

MY DEAR SUNSHINE
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: pertanyaan, TABUNG HAJI. URGENT!!
#5
Rakan Arif
Info
Kita xpasti tabunghaji cemane..tp antara bank laen boleh...cth CIMB ke Public bank...tp ade charge ler...RM5...tanyelah tabung haji kalau diorg ade service tu...

Posted on: 2007/6/19 11:40
_________________
Original Image
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: pertanyaan, TABUNG HAJI. URGENT!!
#6
Rakan Istimewa
Info
tq all.

Posted on: 2007/6/19 17:59
_________________
ratuhati
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: pertanyaan, TABUNG HAJI. URGENT!!
#7
Rakan Istimewa
Info
ada solution tak? hehe.. ke jawapannya takley?

Posted on: 2007/6/19 18:16
_________________
Original Image
Blog *Blog with YAN&SusuIbu101
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: pertanyaan, TABUNG HAJI. URGENT!!
#8
Rakan Istimewa
Info
cik_yan,
ni dia nye solution, ambik option 3 la kot, tul tak?

Quote:
Urusan pengeluaran wang simpanan TH boleh dibuat seperti berikut:-

Pengeluaran wang tunai tidak melebihi RM10,000 boleh dibuat di semua Pejabat TH;

Pengeluaran melebihi RM10,000 diurus secara cek dan kemudahan ini boleh diperolehi di Ibu Pejabat TH dan Pejabat TH Negeri sahaja. Pengeluaran secara cek di Pejabat Negeri dihadkan kepada RM100,000 setiap cek;

Bagi pengeluaran secara pindahan simpanan dan pindahan telegrafik, borang permohonan boleh diperolehi di semua Pejabat TH. Borang Permohonan tersebut akan dikemukakan ke Ibu pejabat TH untuk diproses selanjutnya.


tabunghaji.gov.my

Posted on: 2007/6/20 8:03
_________________
ratuhati
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: pertanyaan, TABUNG HAJI. URGENT!!
#9
Rakan Istimewa
Info
thanks for sharing cik fikir.. tp seems like effect dia lambat laa ye.. bukannya dan2 tu jugak..

Posted on: 2007/6/20 9:32
_________________
Original Image
Blog *Blog with YAN&SusuIbu101
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: pertanyaan, TABUNG HAJI. URGENT!!
#10
Rakan Arif
Info
Quote:

cik_yan wrote:
thanks for sharing cik fikir.. tp seems like effect dia lambat laa ye.. bukannya dan2 tu jugak..

saya fikir konsep TH yg mahu penyimpannya simpan duit utk tunaikan haji. ianya bukan seperti simpanan biasa yang boleh keluo suke2 ati.. lagi pun Th guna duit customer utk pelaburan kan??? btulkan saya kalo salah...

Posted on: 2007/6/20 12:56
_________________
Original Image
Original Image

[url=http://www.aizadania.blogspot.com]Saja...
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image