Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Members Baru
aisyafa 2014/7/31
KMurry 2014/7/27
RMcGowen 2014/7/27
AFitzgera 2014/7/25
Ronald23m 2014/7/25
JButeau 2014/7/22
Arellano 2014/7/22
TYGRN 2014/7/21
SMcCleman 2014/7/19
A4598 2014/7/17


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users






khasiat susu kultur untuk baby
#1
Kenalan Baru
Info
camne kalo kita bagi baby minum susu kultur. auni suka sangat susu kultur yakult. sehari mesti ambil satu botol. lagipun auni memang tak minum susu lain kecuali susu ibu. malangnya bila auni umur 10 bulan dia dah tak nak menyusu guna botol (susu yang diperah). nak direct terus dari mamanya je. memandangkan mama kerja terpaksa le dia belapar sampai petang. saya start bagi auni minum masa dia umur satu tahun sebulan. sekarang dah satu tahun 3 bulan. auni lak jenis alergi pada susu lembu. nak topup dengan susu formula soya pun tak nak. so bekal kat umah pengasuh yakult, air jus prun sunsweet n bubur nasik. memang auni kebal dengan susu ibu.
risau gak bagi yakult tu. coz rasanya agak manis. takut rosak gigi / ginjal / buah pinggan n sebagainya

Posted on: 2007/1/10 10:31
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: khasiat susu kultur untuk baby
#2
Rakan Istimewa
Info
boleh ka baby minum?
tak pernah cuba lagi

Posted on: 2007/1/10 10:39
_________________
Original ImageOriginal Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: khasiat susu kultur untuk baby
#3
Moderator
Info
miftah
akif pun tak nak ebm melalui botol..tapi saya minta pihak taska tolong bg dgn apa jua cara sekai pun
kalau mood dia ok kadang2 dia nak guna botol
kalau tak bg guna sudu, cup, syringe dan mcm2 cara lagi....

ttg susu kultur ni saya tak sure better u consult dgn paed..

Posted on: 2007/1/10 10:44
_________________
MySweetstory-BF&Me
Malaysian BreastFeeding Peer Counselor, MBfPC
Kalau sudi berkawan say hi to me:crafidah at gmail dot com.
tak sombong punya!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: khasiat susu kultur untuk baby
#4
Rakan Rujuk
Info
camne miftah bg anak minum yakult? guna cawan ke? kenapa tak bagi ebm dalam cawan juga. atau cuba bg fresh milk ke? tak pun kalau dah bagi bubur , takut lapar bg roti, biskut & minum air masak. yakult mmg manis...kalau sehari sebotol boleh lg kot...tak de lah sampai rosak buah pinggang dia coz dah setahun...buah pinggang dah kuat.

Posted on: 2007/1/10 10:54
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: khasiat susu kultur untuk baby
#5
Kenalan Baru
Info
auni ni memang kebal. dia nak nipple mama dia je. dah macam-macam cara pujuk. sampai dah guna kaedah paksaan. tapi memang tak jalan. sampai dah fed-up. ada hari tu terpaksa sembunyikan diri dari auni untuk biar dia lapar guna kaedah-kaedah tertentu untuk bagi dia menyusu. tapi tak jalan gak.
auni minum yakult guna straw. dia memang pandai minum guna straw sejak umur 7 bulan lagi. tapi kalo bagi susu ibu guna straw tak nak pulak. memang risau sangat sebab takut tak cukup susu. tapi kalo tanya orang tua2, tak jadi masalah sebab auni memang kuat makan bubur nasi.

Posted on: 2007/1/10 11:12
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: khasiat susu kultur untuk baby
#6
Moderator
Info
kalau minum ebm guna straw???


Posted on: 2007/1/10 11:14
_________________
MySweetstory-BF&Me
Malaysian BreastFeeding Peer Counselor, MBfPC
Kalau sudi berkawan say hi to me:crafidah at gmail dot com.
tak sombong punya!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati







You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image