Belum Menjadi Ahli?
 
Menu Utama

Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!

Carian

Members Baru
EusebiusG 2014/8/27
Doni213 2014/8/26
syuhada_m 2014/8/26
MamaMedina 2014/8/26
Yandel 2014/8/25
VTolbert 2014/8/22
eima82 2014/8/21
ainaisya 2014/8/21
syimah111 2014/8/20
esafealarm 2014/8/18


 
   
 
Loading
 
 
 
 


Browsing this Thread:   1 Anonymous Users




(1) 2 »


Ada effect kat baby ke ubat sapu Econazine
#1
Kenalan Baru
Info
Assalamualaikum,

Mommies semua saya nak tanya kalau ada sesapa yang pernah guna ubat ni sapu kat baby bila ada ruam, sebab semalam saya ada terbaca satu kes baby yabg disapu dengan ubat sapu yang ada steroid akan bagi kesan pada pertumbuhan bayi tersebut kalau guna dengan kerap tapi artikel tu tak mention plak nama ubat tu.
Sblm ni saya ada sapu ubt econazine kat Adam 3x sehari ikut arahan doktor memang ruam Adam hilang tapi lepas tu ada balik ingat nak sapu lagi tp bila terbaca artikel tu mcm risau plak nak sapu kat Adam. So nak tanya mommies yg pernah sapu econazine kat ruam ok tak @ pernah tanya ngan doktor pasal kesan ubat ni kat baby boleh sharing tak TQ.



Posted on: 2006/11/16 15:13
_________________
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Ada effect kat baby ke ubat sapu Econazine
#2
Rakan Setia
Info
saya pon pernah dengar pasal takleh sapu econazine nih kat baby.. tapi dah lupe kenapa.. tapi kalau calamine lotion tuh boleh.. biase kalau kat klinik kerajaan nih dia akan kasi calamine lotion nih untuk hilang ruam kat baby.. stakat nih saya pakai calamine lotion tuh kat anak saya ok..
kalau pegi klinik biasa mmg dia akan kasik econazine nih..

Posted on: 2006/11/16 15:19
_________________
Original ImageOriginal Image
my fotopage
buku untuk anak2 anda
[...
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Ada effect kat baby ke ubat sapu Econazine
#3
Rakan Arif
Info
firstly, saya nak tanya, sapu econazine tu utk hilangkan ruam? ruam apa? ruam lampin ke atau ruam sbb cuaca panas ke atau sbb eczema? sbb kakak ipar saya anak dia ada eczema, mmg kalu sapu econazine ni pada baby dia, baby dia cepat sembuh. tp tak semua baby ada reaksi yg sama pada econzine. baby saya ada eczema juga, tp xjalan kalu sapu econazine. mmg ubat yg ada steroid ni kalu bule kurangkan penggunaannya. guna bila perlu aja dan kalu bule elak. maklum ajalah, dadah kan....lagipun ubat2 yg ada kandungan steroid bole mengeringkan kulit baby yg sensitif tu kalau guna terlalu kerap. lepas sapu ubat kena sapu pelembab pula supaya kulit baby tak merekah atau luka. jadi kalau setakat ruam2 biasa, ikhtiar la cara lain. kalau ruam susu ke atau eczema, gunalah bila perlu saja.

Posted on: 2006/11/16 15:26
_________________
Original ImageOriginal Image
[url=http://lilypie.com]Original ImageOriginal Image...
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Ada effect kat baby ke ubat sapu Econazine
#4
Moderator
Info
econazine ni bknkah ubat gatal?utk kulat air ke gatal bdn ke

Posted on: 2006/11/16 15:33
_________________
MySweetstory-BF&Me
Malaysian BreastFeeding Peer Counselor, MBfPC
Kalau sudi berkawan say hi to me:crafidah at gmail dot com.
tak sombong punya!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Ada effect kat baby ke ubat sapu Econazine
#5
Kenalan Baru
Info
Mamanazmi,

Sy mmg guna econazine ni sejak anak pertama lg, dan so far suma anak i ok je guna. Mungkin sesuai kot......sebab i guna ubt ni pun pengasuh anak i yg mula2 rekomenkan, kalu x mmg x tau pun...sejak guna alhamdulillah, mmg leh ilang tp i guna pun sbb kdg2 kat celah kangkang dia tu merah2, sbb pampers selalunya... tp yg sapu kat ruam x tau la pulak..

Posted on: 2006/11/16 15:34
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Ada effect kat baby ke ubat sapu Econazine
#6
Rakan Istimewa
Info
err...tak penah dgr plak pasal ubat econazine nih... klu takat nappy rashes tu saya guna drapolene cream jek... klu ruam kat bdn tu tatau... tp skang ni bdn dhea kuar ruam, tatau knape... mak kate mungkin sbb dia demam aritu, bdn panas... so, bila dah sembuh ni panas dia kuar tu yg kuar ruam... ye ke eh?!.. so far, sapu medicated powder je kat bdn dhea yg kena ruam........

Posted on: 2006/11/16 15:41
_________________
Original Image
.D.H.E.A.S.Y.A.
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Ada effect kat baby ke ubat sapu Econazine
#7
Moderator
Info
kalau ruam lampin saya guna bepanthene

Posted on: 2006/11/16 15:43
_________________
MySweetstory-BF&Me
Malaysian BreastFeeding Peer Counselor, MBfPC
Kalau sudi berkawan say hi to me:crafidah at gmail dot com.
tak sombong punya!
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Ada effect kat baby ke ubat sapu Econazine
#8
Rakan Istimewa
Info
erm..harraz pernah pakai ubt tuh..masa dia baby la...sbb ruam la..tp ok je plak..mmg cpt baik

Posted on: 2006/11/16 15:44
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Ada effect kat baby ke ubat sapu Econazine
#9
Kenalan Baru
Info
Kalau dah tau tak boleh nape doktor ni bagi gak utk sapu kat Adam geramnyer.......actually Adam ada ruam kat bawah leher dgn ruam diapers...tulah saya dah cakap banyak kali kat babysitter tu suruh tukar kerap sikit diapers Adam tapi buat tak paham je just imagine saya bekalkan setiap hari 6 keping diapers dia pakaikan Adam 2 keping je setiap hri saya tegok ada balance 4 keping kecuali kalau Adam berak baru 3 keping. Risaunye saya sebab sempat habis gak satu bekas kecik tu sapu kat Adam Ya Allah selamatkanlah anakku....saya cukup takut bab2 mcm ni sebab saya pikir kesan long term.......kat bawah leher tu pun sama saya selalu alert lepas mandi kena lap kering2 bawah leher tp ntahlah ngan babysitter ni kalau cakap lebihkan takut kecik ati plak sebab dia dah berumur pastu mak offmate plak tu.

Posted on: 2006/11/16 15:46
_________________
Original Image
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati


Re: Ada effect kat baby ke ubat sapu Econazine
#10
Rakan Setia
Info
kalau eczema lak.. doktor suggest guna barang sebamed.. shower oil ngan body lotion.. dia kata sebamed nih mmg treatment utk eczema.. pastuh kan sebamed nih pon ade baby productnyer kan.. cream utk rashes pon ade. brg2 sebamed nih mmg sesuai utk kulit yg dehydrate ngan sensitif. baru2 nih zahra ade elergy, kulit kering ngan gatal2, ruam.. doktor kata ade mild eczema la..so doktor bagi guna sebamed body lotion ngan shower oil.. alhumdulillah dah takde kering & ruam ngan gatal2 sume dah hilang.

Posted on: 2006/11/16 15:49
_________________
Original ImageOriginal Image
my fotopage
buku untuk anak2 anda
[...
Create PDF from Post Print Facebook Twitter Google Buzz Linkedin Stumbleupon FriendFeed Del.icio.us Digg Reddit Technorati




(1) 2 »



You can view topic.
You cannot start a new topic.
You cannot reply to posts.
You cannot edit your posts.
You cannot delete your posts.
You cannot add new polls.
You cannot vote in polls.
You cannot attach files to posts.
You cannot post without approval.
You cannot use topic type.
You cannot use HTML syntax.
You cannot use signature.

[Advanced Search]


 
 


Diselenggara oleh
Original Image
Pusat Sokongan Penyusuan Ibu

MBfPC
Original Image

Original Image

Online Shopping
Original Image
Online Shopping!!Visit us today!

Hebatnya Susu Ibu!
Original Image

ALIM Kids Playgroup
Original Image